onsdag 2 december 2009

mental vinst blev 14+1!

I går hade vi om examination på skytte på skolan. Vi har 15 skott per serie, tre olika moment och minst måste det vara 12 i ringen och 3 på tavlan för att bli godkänd. Vi har tre försöks omgångar per examination.
Kan inte säga att skytte har varit eller ännu är min starka sida, men vi är fortfarande bara ½ vägs in i utbildning. Jag tycker det är väldigt roligt, även om jag har respekt för vapnet..
Första serien gick sådär, 9st i ringen, 5 utanför ringen på tavlan och missade tavlan med ett skott. Andra omgången gick än sämre, hade (om jag minns rätt) 7-8st utanför ringen, utspridda runt hela tavlan, de övriga utspridda i ringen. Kändes om om jag skulle bli långt ifrån godkänd i det här läget..
Läraren sa åt mig att jag måste skärpa mig och trycka in hanen på vägen upp under höjd beredskap, vilket är mitt klassiska missta.
Där efter fick vi 5min rast.
Jag gick in på toan (..behövde de..) men även för att fokusera. Hela tiden satt jag där och tänkte "jag kan, jag är bäst, Maria du kan" osv. Tvättade händerna och ansiktet, gick sedan ut och drack lite vatten, fortfarande fokuserad på att "jag kan".
Där efter när vi stod på banan sa jag till min klasskompis Stina som stod på banan bredvid, "den här gången ska det bli 15+0."
De fem första, höjd beredskap, satt alla i ringen, det enda jag tillät mig att tänka var "tryck tidigt" som gick som ett mantra i huvudet.. På nödvärn åkte ena lite åt sidan, de övriga 4 satt i ringen. När vi gick bak till 20meters linjen för prestation visste jag att jag hade minst 8+2 på tavlan, antagligen 9+1, då jag inte hade sett resultatet på sista skottet. Sa då till Stina att jag ändrade mig, det skulle bli 14+1 på tavlan.
Under de sista 5 skotten fick jag sänka vapnet en gång för jag var rädd att jag skulle rycka iväg skottet. Vid 30 sek kvar hade jag minst 2 skott kvar (kan ha varit 3, minns ej riktigt), som jag sköt relativt snabbt iväg och hann byta magasin innan tiden var slut, jag hade alltså gott om tid att avfyra de sista skotten, vilket jag började uppleva lite som en stress i alla fall.

Den ena läraren bad oss vända oss om, jag hade ingen aning om hur de 5 sista skotten hade gått då jag inte hunnit/kunnat se var de träffade.
Den andra läraren gick fram till tavlan för att se, så när jag vänder mig om igen mot tavlan ger han mig tummen upp - det var en grymt skön känsla! =) När jag kommer fram till tavlan ser jag denna bild:
Har för övrigt börjat träna lite lugnt igen, inser att jag nästan är tillbaka på ruta 1.. I våras tog jag 40kg i bänk när jag tränade.. var nu nere på 35kg.. Men hoppas på en snabb återhämtning! Har just kommit hem från en lugn joggingtur. Tänkte ta det lugnt denna gång i starten så jag inte blir sjuk direkt igen..


EFTERLYSNING!
Maria - om du ser detta hör gärna av dig, vore skoj att få nån kontakt med dig! =)

...Nedräkning pågår, inte länge tills jag är i värmen! -> UGANDA!!! =)

1 kommentar:

Erik Nilsson sa...

Grattis!
Inte illa skjutet,Fick ni skjuta med Glock 17 ? själv har man ju tagit jägarexamen (2006), då får man skjuta på rörliga mål.
Läraren sa då jag skjutit klart, ingen har skjutit så snabbt och pricksäkert som jag hade gjort.

Rätt så kul

Ha en trevlig helg!

/Erik